Saturday, 21/9/2019 | 6:41 UTC+2

Wat te doen in de Kempen?

In de Kempen en de ruime omgeving van de Kempen kun je alleen of samen met het gezin enorm veel dingen doen. Hier onder vind je een overzicht van alle verschillende zaken die je kunt doen in de Kempen:

Fietsen

In de Kempen kun je een oneindig lang fietsen. Het georganiseerd fietsknooppuntennetwerk bezorgt je eindeloos fietsplezier en telt ongeveer 2.000 kilometer fietspaden die in een uitstekende staat verkeren. Naast de prima staat van de fietspaden zijn ze ook in beide rijrichtingen bewegwijzerd, wat de veiligheid voor de fietsers uiteraard ten goede komt.

Wandelen

Wie liever de fiets links laat liggen en de voeten gebruikt kan ook in de Kempen terecht voor een stevige wandeling. De ruime omgeving van de Kempen telt tien prachtige wandelroutes waar je zonder twijfel enkele leuke wandelingen kunt doen. Maak gebruik van de gedetailleerde kaarten die overal verkrijgbaar zijn om zo je wandeltocht samen te stellen.

Auto

In de winter of wanneer het slecht weer is, is het niet altijd ideaal om te wandelen of te fietsen. Daarom werd er ook aan de auto gedacht. In enkele uren tijd bezoek je het mooie zuidoostelijke deel van de Kempen en proef je onderweg van de heerlijke lokale abdijbieren en bijhorende abdijkaas.

Shoppen

Uiteraard is er meer te beleven dan alleen maar wandelen en fietsen in de Kempen. In de Kempense steden kunnen de shoppingliefhebbers er ook hun hart ophalen. Je kunt er slenteren langs de exclusieve en chique boetieks of je kunt er souvenirs en typische producten kopen in de lokale winkeltjes. In de Kempen vind je geen typische, grote shoppingcentra, maar eerder historische panden als prachtig decor. Bovendien is alles zeer makkelijk bereikbaar en heerst er steeds een enorm gezellige sfeer.

PLAATS EEN REACTIE

Uw email wordt niet gepubliceerd. *

Alle rechten voorbehouden - Pallieteren.be