Saturday, 21/9/2019 | 6:54 UTC+2

Must do’s in Lier

Dat de stad Lier één van de mooiste en tevens één van de meest gezellige steden van ons land is, hoeft niet meer benadrukt te worden. Met enkele unieke monumenten en nog meer prachtige plekjes is Lier een stad die zeker en vast de moeite waard is om eens te bezoeken. Maar uiteraard zijn er nog veel meer zaken die van Lier een prachtige stad maken. Zo is het centrum, dat overigens volledig verkeersvrij gemaakt is, recentelijk helemaal opgeknapt. Daarnaast zijn de vele terrasjes aan het water werkelijk een ware trekpleister tijdens warme zomermaanden. Maar wat misschien nog de grootste troef is van de stad Lier is dat de inwoners van Lier enorm gemoedelijk en vriendelijk zijn in de omgang. Vergeleken met de inwoners van de grotere steden zoals Antwerpen en Mechelen die in de omgeving van Lier liggen, is dit zeker en vast een aangenaam voordeel.

Bakkerij met fresco’s aan de muur

In de stad Lier vinden ook mensen die houden van lekkernijen en lekker eten zeker en vast datgene wat ze zoeken tijdens een citytrip of een uitstapje. Doorheen de stad zijn er enkele vaste waarden die zeker een bezoekje waard zijn. Zo is bakkerij De Vocht zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Op sommige zondagen staan de inwoners van Lier tot wel drie kwartier aan te schuiven om er hun pistolets te kopen. Door de aanhoudende drukte kun je sinds enkele jaren ook ter plekke je ontbijt consumeren. Wat bakkerij De Vocht echt uniek maakt zijn de grote fresco’s die op de muur geschilderd zijn.

Typisch eetcafé aan de oevers van de Nete

Wie liever iets gaat eten in een eetcafé is in het eetcafé Zuster Agnes zeker aan het juiste adres. Dit café draagt de naam van het allerlaatste begijntje van Lier dat stierf in 1994. Net achter de bekende Zimmertoren vind je het eetcafé Zuster Agnes, in een pand uit het jaar 1749. Met een prachtig zicht op de Nete en de stadsvesten is het de ideale locatie om er een klassiek brasseriegerecht te verorberen.

PLAATS EEN REACTIE

Uw email wordt niet gepubliceerd. *

Alle rechten voorbehouden - Pallieteren.be