Saturday, 21/9/2019 | 6:40 UTC+2

Met de fiets van Pallieterland naar de Rupelstreek

Net voor Koning winter zijn intrede doet, verkennen we nog vlug de streekt rond het Pallieterland en de Rupelstreek. We fietsen van Lier naar Boom langs stromen en rivieren zoals de Nete en de Rupel. Een ideale fietstocht voor recreatievelingen, maar ook voor getrainde fietsers die graag in een mooie en rustgevende omgeving fietsen.

Wanneer je met de fiets vertrekt uit Lier om zo naar Boom te fietsen, fiets je hoofdzakelijk op de jaagpaden langs de Nete en de RupelĀ en door de Lierse polder, een prachtig stukje beschermd natuurgebied. Vooral in de omgeving rond Rumst merk je aan het aparte landschap dat er hier in de zevende eeuw klei werd ontgonnen. Dit merk je aan het aparte fauna- en floralandschap.

Vertrekken?

De vertrekplaats van onze fietstocht is het station van Lier. Hier vind je een grote (gratis!) parking waar je dus zonder problemen je auto kan laten staan terwijl je weg fietsen bent. Een ander interessant vertrekpunt kan het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre (bekend van het muziekfestival Tomorrowland) zijn. Op die manier kun je ervoor kiezen om te vertrekken met wind in de rug. Ook hier vind je heel wat gratis parkeergelegenheden.

Een fiets huren doe je in het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom of je neemt gewoon je eigen fiets mee.

Bezienswaardigheden?

Uiteraard kun je vooraleer je vertrekt het centrum van Lier ontdekken. Je vindt er prachtige bezienswaardigheden zoals het oude begijnhof, de Sint-Gummaruskerk, het Vleeshuis en uiteraard ook de bekende Zimmertoren met de prachtige uurwerken. Langs de fietsroute vind je onder meer het museum Rupelklei. Hier kun je het verleden van de Rupelstreek ontdekken.

Ook kun je langs de fietsroute op leuke plekken picknicken. Langs het water bijvoorbeeld of in het recreatiedomein de Schorre in Boom.

PLAATS EEN REACTIE

Uw email wordt niet gepubliceerd. *

Alle rechten voorbehouden - Pallieteren.be