Saturday, 21/9/2019 | 6:51 UTC+2

Leuke steden in de nabije omgeving van Lier

Een daguitstap naar een leuke stad zoals Lier is uiteraard altijd een goed idee. In Lier valt er heel wat te beleven: je kunt er gebouwen en andere bezienswaardigheden bezoeken of je kunt er lekker gezond gaan wandelen of fietsen op één van de vele uitgestippelde routes in en rond Lier. Wie het liever wat kalmer aan doet kan er ook voor kiezen om een bezoekje te brengen aan de vele winkels in Lier. Wie in Lier verblijft of in de nabije omgeving van Lier, kan ook eens een bezoek brengen aan een nabijgelegen stad zoals Antwerpen, Mechelen, Brussel, Leuven, …

Antwerpen

In Antwerpen zijn er heel wat prachtige bezienswaardigheden. De oude binnenstad van Antwerpen is een echte aanrader. De vele winkels, restaurants en bars maken van de oude binnenstad een echte toeristische trekpleister. Het MAS, misschien wel één van de meest gekende gebouwen en musea van ons land, is vrij toegankelijk en bovenaan het MAS heb je een prachtig zicht op de stad. Verder kun je ook eens gaan winkelen op de Antwerpse Meir, de meest gekende winkelstraat van Antwerpen.

Iets wat je in Antwerpen zeker eens moet gedaan hebben, is een stockverkoop bezoeken. Elk jaar opnieuw, in april, worden er heel wat stockverkopen georganiseerd in Antwerpen. Tijdens zo’n stockverkoop kun je je kans grijpen om een designerstuk van een bekende ontwerpen op de kop te tikken voor een relatief goedkope prijs. Gekende namen zoals Ann Demeulemeester, Annemie Verbeke en Raf Simons verkopen heel wat kledingstukken en accessoires aan een verminderde prijs.

Mechelen

Deze stad komt eigenlijk veel te weinig aan bod wanneer het over de mooiste steden van België gaat. De verschillende bezienswaardigheden van de stad Mechelen zoals de Sint-Romboutstoren, Kazerne Dossin, het Paleis van Margareta van Oostenrijk, het Groot Begijnhof, het super toffe speelgoedmuseum, het prachtige pad langs de Dijle en de wintertuin van Ursulinen zijn plekken die je ooit eens gezien moet hebben. Dan zwijgen we nog over de vele winkels in Mechelen waar vrouwen naar hartenlust kunnen shoppen.

Brussel

De hoofdstad van ons land hoeft eigenlijk weinig uitleg. Iedereen kent de must see’s van Brussel wel. Manneken Pis, het Atomium, de Grote Markt, het Koninklijk Paleis van Brussel, het Jubelpark, de grote antiekmarkt van de Grote Zavel, … Stuk voor stuk plekken die van Brussel een unieke stad maken. Elk jaar kun je in Brussel ook het prachtige bloementapijt gaan bewonderen. Dit tapijt, met een afmeting van 77 x 24 meter, bestaat uit voornamelijk uit begonia’s.

PLAATS EEN REACTIE

Uw email wordt niet gepubliceerd. *

Alle rechten voorbehouden - Pallieteren.be