Saturday, 21/9/2019 | 6:40 UTC+2

Ga je voor de eerste keer kamperen? Enkele nuttige tips!

De winter is bijna voorbij en de zomer staat voor de deur. De zomer is het seizoen om opnieuw heel wat leuke activiteiten te doen. Een daarvan is kamperen. Heel wat mensen houden er van om tijdens de warme zomerdagen en zomernachten te kamperen. Je vergeet alle zorgen en je bent één met de natuur. Vooral het feit dat kamperen bij veel mensen zeer ontspannend werkt is een motivator om zelf ook te gaan kamperen. Maar wanneer mensen voor de eerste keer gaan kamperen weten ze vaak niet hoe ze het moeten aanpakken. Vooral de voorbereiding van een kampeertochtje is zeer belangrijk. Wanneer je iets vergeten bent kun je namelijk niet zomaar eventjes terugkeren om het te gaan halen. Daarom geven wij je alvast enkele nuttige tips mee waarmee je zeker rekening moet houden wanneer je gaat kamperen.

Zorg voor een geschikte uitrusting

Kamperen betekent dat je heel veel tijd buiten doorbrengt. Ook ‘s nachts slaap je in feite zonder een dak boven je hoofd. Daarom is het belangrijk dat je zorgt voor een goede uitrusting wanneer je gaat kamperen. Een waterdichte tent waar je zelf en je spullen droog in blijven is dan ook absoluut geen overbodige luxe. Een bijkomende tip kan ook zijn om wat duct tape mee te nemen. Zo kun je gaatjes of plekken die niet waterdicht zijn toeplakken om ze zo toch waterdicht te maken. Overloop zeker ook je checklist om te zeker te zijn dat je alles bij je hebt.

Zet je tent op een goede plaats

Niet dicht bij water, een beetje beschut en liefst op een goede ondergrond. Vooral al even checken waar je je tent zal plaatsen bespaar je achteraf heel wat gesleur en geklaag wanneer blijkt dat je met je tent op een te harde ondergrond of in overstromingsgebied staat.

Probeer je gerief op voorhand eens uit

Wanneer de mensen voor de allereerste keer gaan kamperen kopen ze vaak heel wat nieuw materiaal. Simpelweg omdat je dit soort gerief niet zomaar thuis liggen hebt, tenzij je natuurlijk een fervent kampeerder bent. Daarom kan het zeker handig zijn om op voorhand al je nieuw materiaal zoals je tent of barbecue eens uit te testen. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan tijdens het kamperen.

PLAATS EEN REACTIE

Uw email wordt niet gepubliceerd. *

Alle rechten voorbehouden - Pallieteren.be