Saturday, 21/9/2019 | 7:07 UTC+2

De mooiste fietsroutes van Nederland

Wie van fietsen houdt, moet zeker en vast eens de oversteek maken naar Nederland. Daar vind je heel wat prachtige fietsroutes die vooral met de natuur te maken hebben. Op het internet vind je heel wat verschillende fietsroutes die erg leuk zijn om eens te verkennen. Wij zochten alvast de leukste natuurfietsroutes in Nederland op.

Bekendelleroute

Deze route behoort tot de meest populaire fietsroutes van Nederland. Ze is ongeveer 30 kilometer lang en gaat vanuit het Nederlandse Aalten naar de Gelderse Achterhoek. Onderweg fiets je door beschermd natuurgebied en kom je bekende plaatsen tegen zoals Landgoed ‘t Walfort en doorkruis je bossen zoals het Kloosterbos en het Bekendellebos. De prachtige weilanden en de idyllische boslandschappen zijn mooi meegenomen.

Weerribben-Wiedenroute

Deze fietsroute van ongeveer 40 kilometer lang start in het Nederlandse Ossenzijl. Tijdens deze fietsroute doorkruis je het prachtige natuurgebied De Weerribben en het noordelijk deel van het natuurgebied De Wieden. Wie dat wil kan onderweg beroep doen op de veerboot bij Jonen om zo naar Blokzijl, een Zuiderzeestadje te gaan.

Door de Peel

Als derde fietsroute moet je, zeker je een fervent fietser bent, zeker eens deze route geprobeerd hebben. Deze fietsroute brengt je van Neerkant naar Deurnesepeel, Mariapeel en de Heitraksepeel. Het leuke aan deze route is dat ze redelijk avontuurlijk is doordat je tijdens het fietsen over zandpaden moet fietsen. Ondanks het feit dat je over zandpaden moet fietsen blijven alle routes wel goed bereikbaar en is het comfortabel fietsen. Wie alleen op gebaande wegen wil rijden kiest wel best een andere fietsroute.

PLAATS EEN REACTIE

Uw email wordt niet gepubliceerd. *

Alle rechten voorbehouden - Pallieteren.be